Nummer 1 teststraat van Groningen.

Wanneer?

Maandag t/m Vrijdag van 07.00 tot 17.00
Zaterdag & Zondag 08.30 tot 13.00

Waar?

Aan de A7 bij Kuil Banden - Afslag 39
Engelberterweg 116, 9723 EP Groningen

Laat je testen op corona
Binnen 20 minuten uitslag


Maak een testafspraak

Laat je testen op corona
Binnen 20 minuten uitslag


Afspraak maken

Maa t/m Vrij 07.00 tot 17.00
Za & Zon 08.30 tot 13.00

Aan de A7 bij Kuil Banden - Afslag 39
Engelberterweg 116
9723 EP Groningen


Soorten sneltesten bij sneltest noord

Bij dit sneltest centrum, is het mogelijk om te kiezen uit 4 soorten testen. Deze staan hier onder beschreven.

Een serologische test

Deze test onderzoekt een infectie van het coronavirus, door te zoeken naar antistoffen in het bloed van de patiënt. Door middel van een eenvoudige vingerprik, kan deze test uitgevoerd worden. Het grote voordeel van deze test is dat het heel vlot gaat, daarnaast kan je hierdoor ook laten onderzoeken of je reeds een besmetting met het virus hebt opgelopen in het verleden. Echter, het kan zijn dat je momenteel met het virus besmet bent, maar dat het aantal virusdeeltjes in je lichaam nog beperkt zijn. In dit geval zal jouw lichaam nog geen antistoffen hebben kunnen aanmaken. Dus de test zal in dit geval ook negatief zijn, ook al ben je wel besmet. Afhankelijk van hoe de besmetting zich ontwikkelt, kun je wel snel een tweede test ondergaan en dan zal het resultaat wel positief zijn.

Een gewone Covid-19 sneltest

In dit geval zal de test op zoek gaan naar antigenen. Door middel van een snelle neus en keel swap, zullen stalen van jouw slijmen worden genomen. Uit de analyse kan dan blijken of je lichaam al antigenen tegen het coronavirus heeft. Indien dat zo is, wil dat zeggen dat je geïnfecteerd bent met het virus. De test zal dan positief aangeven! Ook hier kunnen in enkele uitzonderlijke gevallen, problemen zijn met de accuraatheid.

Een combinatie van beide voorgaande testen

Ook is het mogelijk om een combinatie van een antigeentest via neus- en keel swap en een serologische test te laten uitvoeren. Dankzij het uitvoeren van de twee testen tegelijk, zal het resultaat veel nauwkeuriger zijn in tegenstelling tot wanneer je maar één van de twee testen hebt laten doen. Zo zie je ook weer als je nu niet besmet bent, of je wel in het nabije verleden een besmetting hebt opgelopen gehad.

Een PCR test

Een PCR test, oftewel een polymerasekettingreactie, is nog steeds de meest nauwkeurige test. Deze test zal in praktisch alle gevallen een besmetting met dit virus blootleggen. Wanneer je deze test laat uitvoeren voor 12 uur, bij Corona Sneltest Noord, zal je dezelfde dag nog jouw resultaat ontvangen. Het document wordt officieel opgesteld, zodat jij ook kan reizen. Spanje bijvoorbeeld laat geen reizigers toe die geen negatieve PCR-resultaten kunnen voorleggen van maximum 72 uur oud. Deze test laten uitvoeren, biedt je dus ook de mogelijkheid om weer met een gerust hart op reis te vertrekken.