Nummer 1 teststraat van Groningen.

Wanneer?

Maandag t/m Vrijdag van 07.00 tot 17.00
Zaterdag & Zondag 08.30 tot 13.00

Waar?

Aan de A7 bij Kuil Banden - Afslag 39
Engelberterweg 116, 9723 EP Groningen

Laat je testen op corona
Binnen 20 minuten uitslag


Maak een testafspraak

Laat je testen op corona
Binnen 20 minuten uitslag


Afspraak maken

Maa t/m Vrij 07.00 tot 17.00
Za & Zon 08.30 tot 13.00

Aan de A7 bij Kuil Banden - Afslag 39
Engelberterweg 116
9723 EP Groningen


Een corona sneltest via Corona Sneltest Noord

Corona, oftewel Covid-19 is het virus dat de wereld al even in zijn macht houdt. Covid wordt meestal omschreven als het longvirus, maar kan ook heel wat andere infecties veroorzaken. Er zijn al heel wat gevallen bekend, van personen waarbij dit virus een infectie van de hartspier veroorzaakt. Hoewel het coronavirus vooral dodelijke slachtoffers maakt in de oudere leeftijdscategorie, is en blijft het virus gevaarlijk voor de hele bevolking. Iedereen kan symptomen ontwikkelen, bovendien weet je nooit op voorhand of dit milde of ernstige symptomen zullen zijn. De boodschap was steeds duidelijk: blijf gewoon thuis, dat is het veiligst voor iedereen!

Symptomen

Covid-19 kan heel veel verschillende symptomen teweeg brengen. De voornaamste zijn koorts, een droge hoest en irritatie aan de longen of luchtwegen. Hierdoor is kortademigheid een vaak voorkomend symptoom. In mindere mate ontwikkelen patiënten ook andere symptomen, zoals hoofdpijn en/of keelpijn, geur en smaakverlies en mogelijks andere symptomen die ook bij een gewone griep, of een simpele valling de kop opsteken. Helaas kan je NIET met zekerheid zeggen dat wanneer je bijvoorbeeld alleen keelpijn hebt, je geen corona hebt. Wanneer je één of meerdere van deze symptomen ervaart, blijf je best thuis en kan je je laten testen via sneltest noord!

Thuisblijven is helaas niet voor iedereen mogelijk

Voor personen in essentiële beroepen is thuisblijven geen optie, ze kunnen patiënten niet verzorgen via de computer. Maar ook leerkrachten in het middelbaar die elke week voor de klas staan, lopen het risico op een besmetting. Ongeveer 75% van de personen die een coronavirus infectie hebben opgelopen, ontwikkelen mogelijk helemaal geen symptomen. Voor jezelf is dit natuurlijk positief, maar voor de mensen rond jou is dit gevaarlijk! Wanneer je wel symptomen ontwikkelt, dan is het een evidentie om thuis te blijven, en zo snel mogelijk contact op te nemen met je huisarts.

Een corona sneltest kan een handige hulp zijn!

Voor personen die in sectoren werken, waar thuiswerk niet de norm is, kan het goed zijn om zich om de zoveel tijd even te laten testen. Wanneer je je bij de huisarts laat testen, zonder symptomen, kan het zijn dat je even op de resultaten moet wachten, in tussentijd is het dan wel al mogelijk om andere personen op je werk, of binnen je gezin te besmetten. Daarom kan een corona sneltest nuttig zijn! Zo heb je snel resultaat en weet je of je in afzondering moet!